Echipament de alergare format din vesta si pantaloni

Cele mai mari avantaje ale unei veste de alergare

Vremea nu este doar capricioasă în luna aprilie. Chiar și vara se poate transforma brusc în ploaie si vânt puternic. Acest lucru este deosebit de incomod atunci când faceți jogging, deoarece o pauză de la alergare are dezavantaje semnificative în ceea ce privește succesul antrenamentului. Într-un astfel de caz, este bine dacă aveți la dumneavoastră o vestă de alergare ușoară și calduroasa, care vă garantează deplina libertate de mișcare.

 • Căldură, dar și respirabilitate: vestele de alergare sunt suficient de calduroase pentru a proteja mușchii si a le mentine caldura. În același timp, este suficient de respirabil pentru a preveni supraîncălzirea. Vestele oferă, de asemenea, o bună protecție împotriva vremii capricioase.
 • Greutate redusă: Practic, vestele conving cu greutatea lor redusă.

Pentru fabricarea de veste, precum și pentru fabricarea de pantaloni funcționali materiale inovatoare textile sunt adesea folosite. Aceste fibre sintetice sunt rezistente la vânt și apă, dar în același timp respirabile și extrem de izolatoare.

Acestea lasă umezeala să iasă, dar țin ploaia departe de tine și se usucă repede. Impregnările speciale fac chiar și ca vestele de alergare sa fie complet impermeabile și rezistente la vânt. Atât poliesterul, cât și materialele naturale, cum ar fi puful, sunt utilizate ca umpluturi pentru veste de alergare premium.

 • Care sunt proprietățile unei veste de alergare?

Atunci când cumpărați o vestă de alergare online, este important să luați în considerare anumite detalii pentru a găsi modelul perfect pentru dvs. Prin urmare, în magazinul nostru de veste de alergare oferim modele de la cele mai bune mărci și cu următoarele caracteristici funcționale importante:

 • Cu / fără buzunare: Dacă doriți să luați niște bani, cheile casei dvs. sau alte articole cu dvs., se recomandă o vestă cu buzunare închise cu fermoar.
 • Cu / fără glugă: o variantă a vestei de alergare este gluga. Este o jachetă cu glugă fără mâneci. Gluga protejează împotriva vânturilor puternice și poate fi reglată cu un snur.
 • Elemente reflectorizante: elementele reflectorizante îți sporesc siguranța când faci jogging noaptea, la amurg și pe vreme înnorată.
 • Respirabilitate: Materialele de inalta calitate asigură o respirabilitate suplimentară.
 • Transportul de umiditate: Multe veste de alergare sunt echipate cu proprietățile îmbrăcămintei funcționale clasice, astfel încât umezeala să fie transportată rapid, în timp ce corpul rămâne plăcut cald și uscat, iar vesta de alergare nu absorbe transpirația.
 • Cum ar trebui să se asorteze o vestă de alergare?

La fel ca restul echipamentului de alergare, vestele de alergare sunt mulate pe corp și totuși elastice. Acordați o atenție deosebită vestei de alergare: ar trebui să se potrivească perfect, astfel încât să nu interfereze și să fluture în timpul alergării, deci poate pătrunde mai puțin vântul.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă restrângă libertatea de mișcare. Testul e simplu: deplasați brațele în toate direcțiile.

Veste de alergare pentru fiecare sezon

O vesta calduroasa de alergare este potrivită pentru iarnă. Modelele căptușite sau matlasate conving prin greutatea lor redusă. Pentru a preveni patrunderea aerului rece în corpul dvs., practic toate modelele din magazinul nostru de veste sunt destul de strânse pe corp și au un guler ridicat. Vestele de alergare sunt, de asemenea, extra căptușite în zonele cele mai sensibile, cum ar fi pieptul și spatele, astfel încât să nu vă răcească corpul în timp ce alergați.

Vestele de vară sunt și mai ușoare și nu la fel de calduroase. Inserțiile de ventilație și alte sisteme de ventilație, precum și materialele de reglare a umidității vă asigură că nu transpirați atât de repede și să rămâneți întotdeauna frumos și uscat chiar și în timpul efortului fizic. Unele modele au perforații pentru o respirabilitate sporită.

Pentru zilele reci și umede de primăvară și toamnă, este adecvată o vestă care oferă o protecție optimă împotriva vântului și a vremii. Acest lucru este posibil datorită materialelor moderne, funcționale, precum GoreTex și Sympatex, care sunt foarte rezistente la apă. În plus, cusăturile de inalta calitate asigură că apa nu poate pătrunde.

Ar trebui să spălați întotdeauna lenjeria funcțională premium, cum ar fi vesta de alergare separat de alte textile și să acordați atenție sortării culorilor.

Întoarceți-vă întotdeauna vestele de alergat pe dinăuntru când le spălați, închideți cu grijă curelele și fermoarele din velcro. Acest lucru minimizează abraziunea straturilor funcționale exterioare.

Cel mai bine este să folosiți ciclul blând sau programul de lână al mașinii dvs. de spălat. În niciun caz nu trebuie să utilizați balsam de țesături, deoarece acesta se așează în țesătură și înfundă porii, ceea ce asigură respirabilitatea. Vestele cu umplutură în puf trebuie tratate și cu un detergent special pentru puf.

Cumpărați veste de alergare online: la noi veți găsi o selecție largă de veste de alergare de înaltă calitate pentru femei și bărbați de la mărci de top. Fie că sunt veste de alergare de la New Balance, ASICS, GORE Wear, Nike, Odlo sau ON Running.

Toate sunt din materiale de inalta calitate si te vor ajuta în pregătirea ta. În vânzarea vestelor noastre, modelele premium sunt adesea disponibile în mod convenabil în magazinul nostru online la prețuri deosebit de atractive.

Confortul ridicat la purtare al pantalonii scurți de alergare premium este garantat de o potrivire strânsă și cusăturilor foarte plate, care nu se freacă de coapse.

Dar acesta nu este singurul motiv pentru care pantalonii de alergare de astăzi sunt de obicei foarte mulati pe corp. Ajustarea strânsă are, de asemenea, un efect pozitiv asupra mușchilor și a circulației sângelui.

Pantaloni de alergare sunt disponibili într-o mare varietate de lungimi: ce variantă este potrivită pentru dvs. depinde de preferințele voastre și de scopul respectiv. Important este că pantalonii se potrivesc perfect numai atunci când sunt atât de confortabili încât nu îi mai simți.

 • Colanți: Cu textura lor strânsă, susțin mușchii prin compresie și ajută la prevenirea oboselii și reduc riscul de rănire.
 • Pantaloni de alergare : colanții Capri – așa-numiții pantaloni cu trei sferturi – sunt o alternativă bună pentru temperaturi mai calde.
 • Pantaloni scurți de alergare: Pantalonii scurți sunt partenerul ideal pe banda de alergare în sala sau pentru zilele toride de vară.
 • Colanți termici: Izolați datorită interiorului aspru chiar și la temperaturi scăzute, care, pe lângă grosimea țesăturii, asigură o protecție termică optimă.

În ceea ce privește materialele, majoritatea pantalonilor actuali de alergare sunt confecționați din țesături din poliester de înaltă performanță. Fibrele sintetice ușoare, cum ar fi poliesterul sau polipropilena, rețin căldura corpului, precum și lâna, dar sunt mai elastice și respirabile, deoarece transferă în mod optim umezeala din interior către exterior. Iată o prezentare generală a celorlalte caracteristici care fac dresuri de alergare bune:

 • Compresie: Suportul muscular al colanților de compresie crește performanța cu câteva procente.
 • Plasă interioară: inserții speciale cu plasă sau benzi de ventilație asigură o ventilație adecvată, cum ar fi sistemul ClimaCool de la Adidas.
 • Pantaloni termici: păstrați-vă picioarele să nu se răcească cu o căptușeală interioară izolatoare din lână, chiar și la temperaturi de îngheț.
 • Elemente reflectorizante: dacă sunteți în trafic la amurg, ar trebui să acordați atenție elementelor reflectorizante pentru a vă garanta vizibilitatea.
 • „Safe-Shorts”: sunt rezistente la rupere, rezistente la tăieturi și au fost special dezvoltati pentru a proteja alergătorii care fac sport în natură.

Pantalonii scurți de alergare termici sunt iarna ceea ce sunt pantalonii scurți de alergare vara: te feresc de temperaturi extreme.

Dar chiar și între ele, alegerea este imensă. Aici puteți afla ce este deosebit de important atunci când cumpărați cei mai buni colanți de alergare posibili.

La temperaturi sub 0 grade, gheață, zăpadă, alergatorii care nu sunt atât de sensibili la frig ar trebui să folosească pantaloni termici de alergare.

Thermo-Tight protejează împotriva condițiilor nefavorabile cu materiale softshell sau o căptușeală din lână și asigură o reglare optimă a temperaturii. 

Pantalonii scurți de alergare sunt confecționați din material care elimină umezeala și, datorită inserțiilor suplimentare din plasă, garantează o senzație de uscare chiar și la temperaturi ridicate.

Pantaloni scurți de alergare pentru bărbați sunt de obicei proiectați cu slip integrat.