Bocanci munte dama. Pentru iarna si nu numai ghete ieftine

Cu cât muntele pe care doriți să-l urcați este mai înalt și mai abrupt, cu atât trebuie să fie mai puternice și ghetele de drumeție. În teren alpin, unde aveți mult pietriș și moloz sub picioare, bocancii de munte sunt, prin urmare, esențiali.

Din fericire, vremurile în care bocancii de alpinism erau incredibil de greoi și stânjenitori la purtare s-au încheiat. Dacă doriți să urcați pe munte în aceste zile, purtați încălțăminte robustă dar ușoară, pentru siguranta picioarelor.

Ai nevoie de ghete bune de munte pentru drumeții relaxante? Cauți un model compatibil cu crampoane pentru o nouă provocare din viața ta? Aici poți afla ce anume este important atunci când vrei să alegi încălțămintea potrivită pentru tururi alpine.

Când vine vorba de munți înalți, pantofii de trekking sau ghetele simple de drumeție nu mai sunt suficiente. Dacă doriți să urcați pe un vârf de trei sau patru mii de metri, bocancii profesionali de munte sunt alegerea potrivită.

Acești pantofi sunt echipați cu o talpă rigidă, care este bombată, încât poți face cu ușurință excursii mai lungi.

În general, încălțămintea concepută pentru munte este mai potrivită și pentru alpinism.

Bocancii de alpinism compatibili cu crampoane sunt de obicei proiectați pentru cățărări.

Cizmele robuste de alpinism cu tălpi extrem de rigide pentru cățărarea pe stâncă și gheață pot avea, de asemenea, crampoane integrate.

Ceea ce se aplică echipamentelor de exterior în general este important și la bocancii de munte: modelul pe care îl purtați trebuie să fie potrivit pentru teren, activitate și vreme. Dacă doriți să mergeți pe trasee de drumeție, bocancii ușori de munte sunt suficienți.

Dar dacă vrei să mergi mai sus sau chiar vrei să urci, ghetele tale trebuie să fie mult mai puternice.

La urma urmei, picioarele tale au nevoie de protecție specială pe cărări abrupte si pietroase.

Atunci când îți alegi cizmele de alpinism, gândește-te și la greutatea pe care o ai in spate. Cu cât rucsacul este mai greu, cu atât corpul bocancilor de munte ar trebui să fie cât mai serios, astfel încât să ofere picioarelor o stabilitate suficientă.

MATERIAL ȘI PROFIL: CUM RECUNOȘTI GHETELE DE MUNTE PROFESIONALE?

Cerința privind încălțămintea pentru tururile alpine trebuie să fie mare: acestea trebuie să aibă o talpă rigidă și ar trebui să fie totuși confortabile si ușoare.

Să ofere protecție sută la sută împotriva frigului și a apei și, în același timp, să asigure un climat bun pentru picioare. Există o mulțime de cerințe pe care nu le îndeplinește fiecare gheată.

Pe baza acestor proprietăți, puteți vedea rapid dacă perechea de bocanci de munte este potrivită pentru un tur pe teren alpin:

  • Talpă rezistentă la abraziune și antiderapantă cu profil gros care te protejează de alunecarea pe pajiști umede sau stânci netede.
  • Membrană rezistentă la apă și la vânt, astfel încât să aveți întotdeauna picioarele uscate.
  • Lungime care se extinde peste gleznă pentru a preveni răsucirea și leziunea picioarelor.

CUMPĂRAȚI GHETE DE ALPINISM CARE SE POTRIVESC CU ADEVĂRAT

Cu toate acestea, cel mai important lucru despre ghetele dvs. de munte este că se potrivesc cu adevărat. Vă puteți distra numai în turul alpin cu pantofi care stau confortabil și nu te jeneaza nicăieri.

Mai presus de toate, acordați atenție unei potriviri bune a călcâiului, adică lățimii părții din spate a pantofului. Cel mai bun mod de a verifica potrivirea este atunci când bocancii sunt dezlegați: dacă mai există spațiu pe partea călcâiului, pantoful este probabil prea lat.

Sfat: Bocancii montani potriviți sunt cerința de bază pentru o ascensiune reușită pe creste. De fapt o anumită dimensiune de pantof poate varia de la producător la producător. Deci, acorda suficient timp pentru a găsi dimensiunea potrivită pentru picioarele tale.

  • AVANTAJELE ȘI DEZAVANTAJELE

Bocancii de munte pentru femei au proprietăți specifice produsului care, în funcție de teren și de condițiile meteorologice, se dovedesc a avea avantaje sau dezavantaje. Înainte de a vă decide cu privire la o anumită pereche de bocanci, ar trebui deci să știți exact unde și în ce condiții doriți să urcați munții.

Ghetele pentru femei sunt una dintre cele mai importante echipamente pentru urcarea pe un munte. Vă oferă stabilitatea de care aveți nevoie pe un teren abrupt și denivelat și vă protejează picioarele de umflături și noroi.

Dacă doriți să urcați pe stânci, aveți nevoie și de cizme de alpinism compatibile cu crampoane, pe care să vă puteți baza. Pantofii mai ușori sunt suficienți pe traseele de drumeție bine dezvoltate. Dar cu cât urci mai sus și cu cât bagajele sunt mai grele, cu atât ghetele tale de munte ar trebui să fie mai puternice și rezistente.

La magazinele online din Romania vei găsi bocanci de munte ieftini pentru aventurile tale alpine.

Ghetele de drumeție bune sunt o parte esențială a echipamentului de outdoor. Chiar și pe teren accidentat, vă protejează picioarele de răni, presiune și alte lucruri de acest gen. În drumeții prin păduri și peste munți aveți nevoie de o aderență sigură, pe care pantofii potriviți o oferă datorită proprietăților speciale.

Nu toți pantofii sunt la fel, nu? Acest lucru se aplică și la încălțămintea de drumeție: există perechea potrivită pentru fiecare scop. Datorită popularității actuale a sporturilor în aer liber, cizmele de drumeție vin în multe varietăți.

Dar cum poți afla care pantof este potrivit pentru tine, având în vedere această diversitate?

Magazinele online vă oferă o imagine de ansamblu: atunci când căutați bocanci de drumeție, totul depinde in ce fel de drumeții mergeți. În magazinul nostru veți găsi modelele potrivite pentru:

  • viața de zi cu zi și plimbări;
  • drumeții ușoare, de exemplu în pădure;
  • trekking și drumeții prin lanțuri muntoase joase;
  • excursii lungi în munții mici și înalți;
  • Excursii extreme și drumeții pe munți înalți cu un rucsac greoi.

Sfat: alegeți încălțămintea care se potrivește zonei preferate de drumeție.

Înainte de a cumpăra, gândiți-vă la ce drumeții faceți în principal. Sandalele sau mocasinii sunt suficienți pentru suprafețele plane și cararile din pădure vara.

Dacă faceți drumeții în munți și alergați pe trasee neasfaltate, pantofii de trekking până la gleznă sunt iarăși buni. Corpul superior al bocancilor vă protejează picioarele de răsucire și oferă o prindere sigură. Bocancii de drumeție sunt uneori ideali și pe terenuri pietroase, iarna.

Unele ghete de munte sunt echipate special cu tălpi pentru cărări nepavate. Sunt mai groase și mai robuste decât pantofii tăi casual.

Când mergi la munte nu purta pantofi obișnuiți care alunecă, deoarece pot răsuci cu ușurință picioarele. Talpa unui bocanc de drumeție are un profil structurat, mai gros, cu vârfuri mai abrupte, care oferă o aderență fermă chiar și pe cărări denivelate și te împiedică să aluneci.

Dacă dorești să cumperi ghete de munte, asigură-te că sunt potriviți.

Pantofii care sunt prea mici apasă, cei prea mari vor provoca vezicule și tot așa.

Nu presupuneți că dimensiunea pantofilor de stradă va fi potrivită și pentru pantofii de trekking.

Degetele de la picioare au nevoie de suficientă libertate de mișcare, mai ales când mergi la vale. Dacă lovesc în față, se dezvoltă puncte de presiune.

De asemenea, veți purta șosete groase de drumeție în pantofi, cel puțin iarna. Prin urmare, este mai bine să alegeți o jumătate de dimensiune sau o dimensiune un pic mai mare decât de obicei.

Ați găsit potrivirea ideală atunci când pantoful este strâns la călcâi și metatars și există încă aproximativ un centimetru de spațiu în zona degetelor.

Cizmele de drumeție bune nu numai că vă oferă o priză sigură, ci și protecție împotriva umezelii & murdăriei și sunt confortabile de purtat. Factorul decisiv pentru calitate este materialul funcțional folosit în pantofi, căruia ar trebui să-i acordați o atenție specială.

Pentru bocanci de trekking damă se folosește fie piele, fie material sintetic. Pielea este relativ grea, dar foarte rezistentă. De obicei, este piele de antilopă sau nubuc, adesea în combinație cu țesături sintetice pentru a beneficia de o greutate mai mică.

Materialul superior al bocancilor din fibre sintetice constă, de exemplu, din plasă, căptușeala interioară din nailon sau Gore-Tex.

Aceste țesături sunt hidrofuge, respirabile și îndepărtează umezeala de la picior.

Tălpile constau dintr-un amestec de cauciuc antiderapant. Acestea sunt modelate în așa fel încât să permită picioarelor tale să funcționeze natural.

Piele sau fibre sintetice? Acest lucru depinde în totalitate de preferințele personale. Ambele materiale oferă proprietățile necesare pentru niște bocanci de trekking buni.

Datorită combinației cu materialele plastice, pantofii din piele nu mai sunt atât de greoi.

Prin urmare, este doar o problemă de gust ce variantă alegeți până la urmă.

Pielea arată destul de elegant, în timp ce pantofii din fibre sintetice arată foarte sportiv. La magazinele online, aveți la dispoziție numeroase opțiuni.

Sfat: bocancii de munte pentru femei sunt fie cusuți, fie lipiți. De obicei, cu cât au mai puține cusături, cu atât sunt mai rezistenți la apă.